Welke maat?

Als je iets wilt bestellen is het wel zo handig om te weten welke maat je het beste kunt kiezen.Helaas blijkt in de praktijk dat dezelfde maten van verschillende merken niet gelijk zijn. Het is daarom erg lastig om een algemene maattabel op te stellen die klopt voor alle artikelen op deze website.

Zover mogelijk hebben we bij elk artikel een eigen maattabel met afmetingen geplaatst waarmee je de juiste maat kunt bepalen. De maatinformatie is afkomstig van de leverancier en kan kleine afwijkingen vertonen met de werkelijkheid.

Hoe te meten

 • Neem een goed passend kledingstuk dat vergelijkbaar is met het artikel dat je wilt bestellen. Meet hiervan de verschillende afmetingen zoals de omvang, lengte, mouwlengte enz. Vergelijk dit met de afmetingen in de maattabel. Waarschijnlijk komt geen van de maten geheel overeen, kies de maat die het dichtste in de buurt komt. Bedenk ook of het nieuwe artikel iets kleiner of liever iets ruimer mag uitvallen.
 • Meet je eigen afmetingen op (voor het beste resultaat laat je iemand anders meten) op de volgende punten:- borstomvang, vlak onder de oksel
  - buikomvang, op het dikste gedeelte van je buik
  - armlengte, van de kop van je schouder tot je pols/ muis van de duim (de plek waar de boord zou moeten vallen)
  - schouder + armlengte, van de overgang hals/schouder tot je pols
  - taille/heup omvang, op de plek waar je de boord van je broek draagt (niet te strak meten)
  - (binnen)beenlengte
  Neem voor de borst- en/of buikomvang ca. 10 - 15 cm extra zodat het kledingstuk comfortabel zit. Afhankelijk van je eigen voorkeur kan je het aantal extra centimeters aanpassen.